Pastacı Kreması

Pastacı Kreması Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
Kaynadıktan sonra;
- 1 yemek kaşığı beyaz çikolata
- 1 pk vanilin
Piştikten sonra;
- 2 yemek kaşığı kremşanti
- Yarım çay bardağı krema
Pastacı Kreması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1. Kısımdaki gereçleri bir tencerede karıştırıyoruz ve ocağa alıp kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatalım, vanilyayı ve çikolatayı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Topaklanmaması için bir streç yardımıyla üzerini kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra kremayı ve krem şantiyi ekliyoruz mikser yardımıyla pürüzsüz kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Pastacı Kreması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






