Mangal Tadında Kanat

Mangal Tadında Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg kanat
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça
  • 1 tatlı kaşığı bal (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber az acılı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı köri
  • Küp doğranmış patates

Mangal Tadında Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukların üzerine çizikler atılır.
  2. Verilen tüm gereçler ile sos hazırlanır ve tavuklar harmanlanır.
  3. Üzeri kapatılarak en az 3-4 saat dolapta bekletilir.
  4. Ne kadar beklerse o kadar hoş olacaktır.
  5. Fırın alt üst fanlı ayar 200 derece ısıtılır.
  6. Tavuk kanatları fırın tepsisine dizilir küp doğranmış patatesler de yağlanıp tavukların kenarına alınır.
  7. Yaklaşık 25-30 dk kızartılır. Mangal tadında kanatlar hazır afiyetle yiyebilirsiniz 🥰.

Mangal Tadında Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzsuz Nafiye
Borcamda 24 Dilim Vişneli Yaş Pasta Tarifi – Kalabalık Aileler İçin Mükemmel (Videolu)
Mayasız Çıtır Lahmacun
Tavuklu Sultan Kebabı
Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)
Soğanlı Peynirli Börek
Hdabla | © 2025 |