Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki)

Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı un (kıvamına nazaran yavaş yavaş ekleyin)
  • 2 adet yumurta
  • 1 küçük havuç
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 portakalın suyu ve kabukları

Üzeri için;

  • Pudra şekeri ️

Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Süt, sıvı yağ, portakal suyu ve kabuğu, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu ekleyin.
  3. Rendelenmiş havucu ve iri kıyılmış cevizi karışıma katın.
  4. Unu Denetimli Ekleyin 🌾Unu azar azar ekleyerek kıvamını ayarlayın ve spatula ile karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  6. Kekiniz soğuyunca üzerine pudra şekeri serpip servis edebilirsiniz.✔

Cevizli Tarçınlı Kek (Kış Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nutella Cookie Tart
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Yeşil Mercimekten Bebek Köftesi
Enginarlı Bahar Pilavı
Yoğurtlu Topalak
Kalburabastı
Kaptandan Kavurmalı Patates Yemeği
Hdabla | © 2025 |