Limonlu Muhallebi

Limonlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet limon rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin

Limonlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye yumurta sarısını alıp, çırpıyoruz. Akabinde süt, un, nişasta, toz şeker, 1 limonun suyu, 2 limon rendesi eklenerek çırpılır.
  2. Ocağa alınarak devamlı çırparak göz göz olana kadar pişirilir. Pişme etabında vanilin ve tereyağ eklenir çırpmaya devam edilir.
  3. Pişen muhallebimiz kaselere bölünür soğumaya bırakılır. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edilir. Afiyet olsun 😋🤗.

Limonlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Cheesecake
Pratik Hamburger Ekmeğine Tost
Tavuklu Patates Rulo
Köz Patlıcan Ve Biberli Sos
Ayva Reçeli
Enginar Çorbası
Hdabla | © 2025 |