Enginar Çorbası

Enginar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük yemeklik soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 5 su bardağı su
- 1 adet orta uzunluk enginar
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Az tuz ve karabiber
- 1 tutam ince doğranmış dereotu
Enginar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orta uzunluk bir tencerede soğan ile sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurdum ve üzerine 3 su bardağı su ekledim.
- İçine 1 adet küp doğranmış enginar ekledim ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip ve rondodan geçirdim.
- Üzerine 2 su bardağı daha sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynattım.
- Bir kapta 1 yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yemek kaşığı unu çırptım.
- Bu karışımı tencereye daima karıştırmak sureti ile ekledim.
- Kaynayınca az tuz ve az ince kıyılmış dereotu ekleyip altını kapattım.
Enginar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
