Enginar Çorbası

Enginar Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük yemeklik soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 adet orta uzunluk enginar
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Az tuz ve karabiber
  • 1 tutam ince doğranmış dereotu

Enginar Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk bir tencerede soğan ile sarımsağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağında kavurdum ve üzerine 3 su bardağı su ekledim.
  2. İçine 1 adet küp doğranmış enginar ekledim ve enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirip ve rondodan geçirdim.
  3. Üzerine 2 su bardağı daha sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynattım.
  4. Bir kapta 1 yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt ile 1 yemek kaşığı unu çırptım.
  5. Bu karışımı tencereye daima karıştırmak sureti ile ekledim.
  6. Kaynayınca az tuz ve az ince kıyılmış dereotu ekleyip altını kapattım.

Enginar Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Acılı Ezme
Hamburger
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Avokadolu Enginar Dolması
Tel Şehriyeli Mülayim Çorbası
2 Portakal 1 Limonla 3 Lt Limonata
Hdabla | © 2025 |