Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 ayva (boyutuna göre)
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3-4 adet karanfil
Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin. (doğradığınız ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz) dilimlerken çekirdekleri de kenarda bekletin.
- Dilimlenen ayvaların üzerine şekeri koyup 2 saat bekletin. (suya koyduysanız suyunu süzün) tencereye alıp üzerine çekirdekleri koyun. Suyunu da koyup orta ateşte orta ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın.
- Ocağa kapatmaya yakın limon suyunu ve karanfili ekleyin. 2 dk daha kısık ateşte kaynatıp kapatın. Soğumadan kavanozlayın. Afiyet olsun.
Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






