Ayva Reçeli

Ayva Reçeli Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 ayva (boyutuna göre)
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 3-4 adet karanfil

Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuklarını soyup dilimleyin. (doğradığınız ayvaların kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz) dilimlerken çekirdekleri de kenarda bekletin.
  2. Dilimlenen ayvaların üzerine şekeri koyup 2 saat bekletin. (suya koyduysanız suyunu süzün) tencereye alıp üzerine çekirdekleri koyun. Suyunu da koyup orta ateşte orta ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynayınca kısık ateşe alın.
  3. Ocağa kapatmaya yakın limon suyunu ve karanfili ekleyin. 2 dk daha kısık ateşte kaynatıp kapatın. Soğumadan kavanozlayın. Afiyet olsun.

Ayva Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit (Pastane Usulü)
Tavada Pratik Velvet Pasta
Az Malzemeli Kat Kat Börek
Lahana Sarması
Tane Tane Gelin Pilavı
Simit Tadında Susamlı Kaşar Peynirli Minik Bazlama
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found