Latteli Borcam Tatlısı

Latteli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için gereçler:

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2çay bardağısıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kreması için:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Üzeri için:

  • 200 ml krema
  • 200 gram beyaz çikolata

Keki ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve

Süslemesi için:

  • 1 çay bardağı fındık kırığı
  • 1 yemek kaşığı bitter çikolata

Latteli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları toz şekeri ekleyerek çırpın, beyaz renk alana kadar.
  2. İçine ılık suyu ekleyip biraz daha çırpın ,daha sonra granül kahveyi koyup biraz daha çırpın.
  3. Daha sonra sırasıyla un ,vanilya ,kabartma tozunu ekleyin.
  4. Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kalıba dökün.
  5. Hava kabarcıklarının çıkması için iki sefer tezgaha vurun.
  6. Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
  7. Krema için; sıvı krema ve vanilya hariç bütün gereçleri güzelce çırpın ve orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
  8. Vanilyayı ekleyin, üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
  9. Soğuduktan sonra üzerine kremayı döküp, pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  10. Soğuyan keki kahve ile ıslatın.
  11. Ardından kremayı ısıtıp içine çikolata ekleyin ve karıştırın.
  12. Oda ısısına gelen çikolatalı kremayı pastanın üzerine dökün ve en az 4-5 saat dinlendirin.
  13. Ayırdığınız çok az kremayı pastanın etrafına sürün ve fındıklar ile süsleyin.
  14. Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.

Latteli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Reçeli
Pratik Milföy Pizza
Mor Lahana Turşusu
Yalancı Su Böreği
Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Erik Tava
Hdabla | © 2025 |