Latteli Borcam Tatlısı
Latteli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Keki için gereçler:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2çay bardağısıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Kreması için:
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı granül kahve
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Üzeri için:
- 200 ml krema
- 200 gram beyaz çikolata
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Süslemesi için:
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 yemek kaşığı bitter çikolata
Latteli Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları toz şekeri ekleyerek çırpın, beyaz renk alana kadar.
- İçine ılık suyu ekleyip biraz daha çırpın ,daha sonra granül kahveyi koyup biraz daha çırpın.
- Daha sonra sırasıyla un ,vanilya ,kabartma tozunu ekleyin.
- Yağlı kağıt yerleştirdiğiniz kalıba dökün.
- Hava kabarcıklarının çıkması için iki sefer tezgaha vurun.
- Önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.
- Krema için; sıvı krema ve vanilya hariç bütün gereçleri güzelce çırpın ve orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Vanilyayı ekleyin, üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerine kremayı döküp, pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
- Soğuyan keki kahve ile ıslatın.
- Ardından kremayı ısıtıp içine çikolata ekleyin ve karıştırın.
- Oda ısısına gelen çikolatalı kremayı pastanın üzerine dökün ve en az 4-5 saat dinlendirin.
- Ayırdığınız çok az kremayı pastanın etrafına sürün ve fındıklar ile süsleyin.
- Dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!.
Latteli Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











