Erik Tava

Erik Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg kuzu kuşbaşı
  • Yarım paket bizim yağ
  • 8 baş sarımsak
  • 1 kg erik
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı sıcak su

Erik Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etler ağzı kapalı bi biçimde kendi suyunda pişirilir (suyunu çekene kadar).
  2. Sonra yarım paket yağ (bizim) eklenir.
  3. Eriyince yarım çay bardağı sıvı yağ+zeytin yağ eklenir.
  4. 1 yemek kaşığı domates + yarım yemek kaşığı biber salçası suda ezip eklenir çiğliği gidene kadar pişirilir (et parlak oluyor).
  5. Erik ve kabuğu soyulmamış sarımsağı tavaya ekleyip etlerle harmanlayıp tepsiye alınır.
  6. En son üstüne 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı pul biber eklenip akabinde 2. su bardağı sıcak su konur.
  7. Fırını 250 derece de ısıtılıp yemek kaynayınca 200e indirilir yavaş yavaş denetimli pişirilir.
  8. Etleri ve erikleri denetimli biçimde karşıt çevirip kızartırız (suyu çok çekmesin sulu da olmasın).
  9. Birkaç saat dinlendirilir afiyetle yenilir.

Erik Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinyağı Sarma Tarifi (Tokat Yapraklı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çayı Tarifi
Sebzeli Tavuk Tandır
Klasik Trileçe Tarifi
Mangalda Soslu Kanat
Bol Malzemeli Şehriye Salatası
Kremalı Mantarlı Soslu Köfte
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet