Mor Lahana Turşusu

Mor Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet mor (kırmızı) lahana
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ

Mor Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı evvel ikiye sonra tekrar ikiye bölelim ince ince doğrayalım.
  2. Kaba alalım, tuzun yarısını ve limon tuzunu ekleyelim.
  3. Kalan yarım lahanayı da doğrayıp üzerine ekleyelim ,yeniden tuzu ek edip harmanlayalım 10 dk bekletelim.
  4. Daha sonra üzerine sirke ve limon suyunu ek edip 10/15 dk yoğuralım.
  5. 1 saat buzdolabında bekletelim daha sonra kavanozlara sıkıca boşluk kalmayacak formda dolduralım.
  6. Üzerine sıvı yağ gezdirip kapattığını sıkıca kapatıp buzdolabında koruma edelim.

Videoda tük ayrıntılar mevcuttur afiyet olsun.

Mor Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Güveçte Sütlaç
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıyır Kıyır Susamlı Kurabiye
Nefis İçi Pamuk Gibi Tuzlu Kek Tarifi
Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye
İrmikli Hafif Tatlı
Coco Star Pasta
Arabaşı Çorbası
Hdabla | © 2024 |