Labneli Poğaça

Labneli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet bütün yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100gr tereyağı
- 6-6,5 su bardağı kadar un
İçi için;
- Labne peynir
Üzeri için;
- Yumurta
- Susam
Labneli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tanım bana ilişkin değil ve ben yarım ölçü yaptım. Yarım ölçü haliyle 12 adet poğaça çıktı.
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurdum.
- Ispanak püresini 15 adet büyük kısım ıspanağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile robottan çektim.
- 1 saat mayalamaya bıraktım.
- Daha sonra mayalanan hamurumu mandalina büyüklüğünde kesimler kopardım elimle açtım.
- İçine kaşık yardımıyla labne peyniri koydum.
- Kapatıp yumurta sürdüm ve susam döktüm.
- 180 derece de 25 dk pişirdim.
- Aslında 15 dk pişince de yetiyor hatta yeşil rengi kaybolmuyor fakat ben çiğ tat aldığım için daha çok pişirdim. Değişik hoş ve renkli bir lezzet,.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.
Lezzetli günler dilerim💚.
Labneli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








