Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi

Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 5 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 0.5 yemek kaşığı tuz(yarım)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için:
- 2 su bardağı domates sosu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
Üzeri için:
- Mozarella peyniri (rendelenmiş)
- Kaşar peyniri (rendelenmiş)
- Taze fesleğen yaprakları
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir yoğurma kabına unumuzu koyalım akabinde ortasına yuva üzere bir oyuk açalım.
- Ardından evvel kuru materyallerimizi akabinde sıvı materyallerimizi ekleyip hamuru yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince üzerine streç sinema örtüp 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra hamurumuzu tekrar tezgaha alıp şöyle bir toparlayalım şayet orta kalınlıkta bir hamur istiyorsanız hamuru ortadan ikiye bölebilirsiniz ancak ince istiyorsanız üçe bölerek hazırlayabilirsiniz.
- Hamurumuz merdane yardımıyla belirtilen ölçüye nazaran açalım ölçünüz yoksa tepsinize birebir açabilirsiniz hamuru.
- Hamurumuzu açtıktan sonra çatalla delikler açıp evvelce 200 c° derece ısttığımız fırında 10 dakika ön fırınlama yapalım.
- Ön fırınlama bittikten sonra sırayla sosu peynirleri gerinin öbür materyalleri ekleyip evvel 16 dakika 200 c° derece üstten altan ısıtmalı pişirin.
- Ardından pizzayı fırından almadan 14 dakika alttan ısıtmalı(orta kuvvet) pişirin.
- Piştikten sonra üzerine fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis edin afiyet olsun 🙂
Not:Kalan gereçlerde özgürsünüz (sucuk sosis vb isteğe bağlıdır.) Mayalama hazırlanma mühletine dahil değildir. Pizza ölçüsü: 35,6 cm
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





