Sebzeli Bulgur Pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • 1 adet soğan
  • Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı bulgur

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvıyağ biber ve soğanı küp doğrayıp kavuruyoruz.
  2. Daha sonra 1 yemek kaşığı salça ekleyip onu da kavuruyoruz ve üzerine domatesi de ekleyip suyu çıkana kadar pişiriyoruz.
  3. Üzerine tereyağını ve 2 su bardağı bulguru ekliyoruz. Biraz kavuruyoruz.
  4. 3 bardağı suyu 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi de ekliyoruz.
  5. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Big Mac Roll
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bazlama
Tiken (Şevket’i Bostan) Yemeği
Tyrokafteli Mezesi (Ekmek Üstüne)
Enfes Soğan Dolması
Ispanaklı Unlu Çıtır Börek
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

Hostes