Labneli Pastane Poğaçası

Labneli Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 2 yumurta akı
  • 1.5 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı yoğurt
  • 6 su bardağı un

İç harcı için:

  • Labne
  • Beyaz peynir
  • Lor peyniri

Labneli Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su,süt,şeker ve mayayı karıştırıp 5 dakika bekleyin.
  2. Ardından yumurta akı, tuz, sıvı yağ, yoğurt da ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  3. 6 su bardağı unu denetimli bir formda ekleyip yoğurun, hafif ele yapışan kıvamda bir hamur olacak.
  4. Ele yapışmaması için çok fazla un eklerseniz hamur ve poğaçanız sertleşecektir lütfen dikkat.
  5. 1 saat mayalanmaya bıraktığımız hamurun havasını alın.
  6. Orta uzunluk modüller koparıp beze haline getirin daha sonra avcunuzda genişletip içine iç harcınızdan koyun.
  7. Hamuru kapatıp tekrar yuvarlak haline getirip tepsiye sırayla dizin.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çokça susam serpin.
  9. Tepsi mayası için 10 dakika bekleyin.
  10. 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20-25 dakika alt üst ayarda fansız modda pişirin.
  11. Fırının ayarına nazaran daha süratli pişebilir, kendi fırınınıza nazaran süreyi modifiye edebilirsiniz.
  12. Pişen poğaçaları fırından alıp afiyetle tüketin!.

Labneli Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kornişon ( Salatalık ) Turşusu – Tam Ölçüsünde Kütür Kütür
Ispanak Kol Böreği
Tavuklu Kremalı Makarna
Zeytinyağlı Biber Dolması
Elmas Kurabiye
Baharatlı Kuşbaşı Tavuk
Hdabla | © 2025 |