Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg biber
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 bağ maydanoz
  • Yarım bağ taze nane
  • 2 tane sivri biber
  • 3 küçük soğan
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 2 diş sarımsak
  • Kapak için 1 tane patates (küçük küçük doğrayıp üstüne kapatıyorum)
  • 4 çorba kaşığı nar ekşisi

Pişirmek için;

  • Üzerini geçecek kadar su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı nane

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberleri ayıklayıp, yıkıyoruz. Ben tabanlarından deliyorum kürdan ile üç dört tane her biberin altına delik yapıyorum ki suyu eksisi içine yeterlice girsin.
  2. Soğanlar küp küp doğranıyor. maydanoz nane ince kıyım olacak formda doğranıyor. Salçası yağı pirinç hepsi harmanlanıyor ve dolduruyoruz. Kapak olarak ben küp doğranmış patates koyuyorum. Tencereye diziyoruz.
  3. Üzerine tabak kapatıyoruz. Üzerini geçecek halde su, Sıvı yağ, tuz ve annesini koyup 35-40 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Zeytinli Açma Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Patlıcan Yemeği
Dubai Hurması
Harput Köfte (Elazığ Mutfağı)
El Açması Börek
Cocostar Pasta
Portakal Aromalı Kek
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet