Zeytinyağlı Biber Dolması

Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg biber
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 bağ maydanoz
- Yarım bağ taze nane
- 2 tane sivri biber
- 3 küçük soğan
- 1 çorba kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2 diş sarımsak
- Kapak için 1 tane patates (küçük küçük doğrayıp üstüne kapatıyorum)
- 4 çorba kaşığı nar ekşisi
Pişirmek için;
- Üzerini geçecek kadar su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı nane
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ayıklayıp, yıkıyoruz. Ben tabanlarından deliyorum kürdan ile üç dört tane her biberin altına delik yapıyorum ki suyu eksisi içine yeterlice girsin.
- Soğanlar küp küp doğranıyor. maydanoz nane ince kıyım olacak formda doğranıyor. Salçası yağı pirinç hepsi harmanlanıyor ve dolduruyoruz. Kapak olarak ben küp doğranmış patates koyuyorum. Tencereye diziyoruz.
- Üzerine tabak kapatıyoruz. Üzerini geçecek halde su, Sıvı yağ, tuz ve annesini koyup 35-40 dakika pişiriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Zeytinyağlı Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




