Ispanak Kol Böreği

Ispanak Kol Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
İç harcı için;
- 1 kilo ıspanak
- 1 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytin yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1-1,5 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım toz kırmızı biber (çok az)
- Pul biber
Sosu için;
- 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Ispanak Kol Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavamıza yarım çay bardağı sıvı yağ alalım.
- Doğradığımız 2 adet soğanı ekleyerek soğanlar hafif pembeleşinceye kadar orta ateşte kavuralım.
- Daha sonra domates salçası, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek 1-2 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Üzerine daha evvelden temizleyip doğradığımız ıspanağı ek edelim ve tencerenin kapağını kapatıp ıspanakların biraz sönmesini sağlayalım.
- Ispanaklarımızı kısık ateşte orta ara karıştırarak 10 dakika kavuralım.
- Hazır olan harcımızı ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Böreğimizin sosu için; bir kasede yumurta, sıvı yağ ve sütü karıştıralım.
- 4 adet yufkayı üst üste yerleştirelim ve dört eşit kesime keserek üçgen yufkalar elde edelim.
- Kestiğimiz modüllerden bir adedini alalım ve üzerine sosumuzdan 1-2 kaşık gezdirerek dökelim.
- Sosu bir fırça yardımıyla sürerek yufkanın her yerine gelecek halde yayalım.
- Yufkanın üzerine ıspanaklı iç harcımızdan bir ölçü alarak her yerine gelecek biçimde yayalım.
- Daha sonra rulo biçiminde saralım ve kendi etrafında dolayarak gül biçimini verelim. Yufkalarımız bitinceye kadar böreklerimizi birebir formda hazırlayalım.
- Hazırladığımız tüm börekleri pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kalan sosumuzu ayırdığımız yumurta sarısını ek edip karıştıralım.
- Ardından sosumuzu böreklerin üzerine bir fırça yardımı ile güzelce sürelim.
- Son olarak böreklerimizin üzerine susam serpelim.
- Böreklerimizi evvelce ısıttığımız 180° fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirelim. Böreklerimizi fırından aldıktan sonra birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyerek servis edelim. Afiyet olsun!.
Ispanak Kol Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
