Tavuklu Kremalı Makarna

Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 350-400 gram makarna
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Yetence tuz

Tavukların marinesi için;

  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Karabiber
  • Köri
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 200 ml gram krema
  • 200 ml gram süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta (süt ile karıştırılmış)

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar yada mozeralla peyniri

Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etlerimizi doğrayalım bir kaba alıp marinede kullanacağımız baharatlar ekleyelim karıştıralım ve üzerini kapatalım dinlendirelim .
  2. Tencereye suyumuzu alıp kaynatalım içine biraz tuz atıp karıştıralım makarnamızı bu suda haşlayarak süzelim kenara alalım.
  3. Tavamıza 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım ve tavuk etlerimizi ek ederek kızartalım ve bir tabağa alalım.
  4. Aynı tavaya tereyağ alıp eritelim ,soğanlarımızı ince doğrayıp kavuralım.
  5. Kremayı, süt ve nişasta karışmışımını ek ediyoruz krema yoğunlaşıncaya kadar pişirelim.
  6. Üzerine tavuk etlerimizi ve makarnamızı ek ederek bir kaç dakika pişirelim .
  7. Üzerine rendelenmiş peynirimizi ek ederek karıştıralım ve ocağı kapatalım sıcak olarak servis edilmesini öneriyorum.

Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun ❣️.

Tavuklu Kremalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pirinç Unlu Bebek Maması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Lapası
Airfry/Fırında Somon
İftariye Tabağı
Çi Börek (Çiğ Börek)
Mantar Kebabı
Peynirli Poğaça
Hdabla | © 2025 |