Kremalı Peynirli Tartonelli

Kremalı Peynirli Tartonelli Tanımı İçin Malzemeler
- Peynirli tortellini (barilla kullandım)
- 1 paket krema (şok-200ml)
- 1 tavuk bulyon (artık kullanmamaya çalışıyorum lakin çok yakışıyor :()
- 3-4 kaşık bol saf zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 2-3 su bardağı su
- Tuz
- Zerdeçal
- Karabiber
Üzerine;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Peynirli Tartonelli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su, süt kaynayınca zeytinyağı ve tuzu ek edip klasik makarna üzere 15 dk pişirelim.
- Tavada zeytinyağı, bulyonu 1 çay bardağı suda eritip, kremayı karıştırın.
- Baharatları ekleyiniz, karabiber, az zerdeçal şahane renk katıyor lakin bende yoktu unuttum almayı, güzelce sosa yedirinki alsın tadını.
- Şimdi servis vakti çevirerek tabağınıza koyun, incecik kaşar peynirini serpin ve tercihen süs nane olabilir. Bu tadı unutamayacaksınız.
Kremalı Peynirli Tartonelli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


