3 Yufkayla Baklava

3 Yufkayla Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 7 su bardağı baklavalık un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su (kontrollü)

İç harcı için;

  • 500 gram kırık ceviz
  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 500 gram nişasta

3 Yufkayla Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için una gereçleri koyup suyunu yavaş yavaş ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım, hamuru 3 eşit bezeye bölelim yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  2. Dinlenen hamuru nişasta ile açalım açtığımız hamuruna her tarafını çokça nişasta sürelim kenarlarına 4 parmak ortayla kesik atalım.
  3. Yufkayı önden katlayarak kenarlardaki kesikleri sağ ve sol olarak üzerine kapatalım kapattığımız her katın ortasını çokça nişastalayalım.
  4. Bütün yufkayı bu biçimde kapatıp öteki yufkaları da bu biçimde yapalım tekrar dinlendirmeye bırakalım.
  5. Dinlenen yufkayı tekrar merdane ile bastırarak açalım yağladığımız tepsinin içine serelim.
  6. Üzerine çokça ceviz koyalım öteki iki katı da bu halde açalım en üstüne ceviz koymayacağız.
  7. En son bıçakla baklava formunda keselim.
  8. 3. Kaşık tereyağını eritip kokusu çıkınca üzerine dökelim 200 derece fırında 6 ve üstü uygunca kızarınca fırından çıkaralım.
  9. Şerbeti için 4 su bardağı şekere üç buçuk bardak su ekleyip yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım indirmeden evvel bir dilim limon koyalım şerbet sıcak baklava soğuk şerbeti üzerine gezdirelim afiyetle tüketelim afiyet sıhhat olsun.

3 Yufkayla Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tepsi Poğaçası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tohum Krakeri
Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Pratik Pizza
Midye Tavuk
Şişte Makarna Pizza
Fırında Soya Soslu Levrek
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet