Kabak Mücveri

Kabak Mücveri Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 3 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 adet kuru soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Çay kaşığı ucu ile karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile kırmızı toz biber

Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabak ve soğanı soyup rendeleyip güzelce suyunu sıkalım.
  2. Karıştırma kabına koyup üzerine yumurtayı ,un ,dereotu, maydanoz, tuz, karabiber ,kırmızı toz biber ek edip iyicene karıştıralım.
  3. Tavada yeteri kadar olan yağımızı kızdırıp kaşık yardımı ile tavaya aralıklı yayarak dökelim.
  4. Arkalı önlü çevirerek kızartalım. Borcama alta peçete koyalım.Yağını çeksin.
  5. Kızarttıklarımızı servis edebiliriz bu formda afiyet olsun.

Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Airfry Keki (Yalancı Sufle)
İncirli Fındıklı Kurabiye Malzemeler
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Nevşehir Tava
İç Bakla
Ekşili Taze Soğan Salatası
Hdabla | © 2025 |