Portakallı Kek

Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 80 gram şeker (yarım çay bardağından bir tık fazla)
  • 80 cl süt (yarım çay bardağı)
  • 50 cl sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 portakal ve suyu
  • 150 gram un (1,5 su bardağı)

Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım.
  2. Sütü ve yağı ve vanilya ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Portakal suyunu rendesini ekleyelim.
  4. Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  5. 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında içi pişine kadar pişirelim.

Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Akdeniz Tava
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

2 Renkli Tatlı
Tam Kıvamlı Un Helvası
Tahinli Açma
Karnabaharlı Brokoli Salata
Kremalı Kabak Çorbası
Mükemmel Acuka
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet