Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 kase mantar
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 200 ml krema
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayalım, daha sonra soğanımızı tekrar birebir halde küp doğrayalım ,son olarak mantarlarınızı da doğrayalım.
- Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım .
- Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim ve makarnalarınızı ek ederek haşlanmaya bırakalım.
- Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine doğradığımız tavukları ekleyelim ve sotelemeye başlayalım ,mümkün hayli yüksek ateşte daima tavukları karıştırarak süratli bir halde soteleyelim, böylece tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
- Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıktan sonra doğradığımız soğanı ve mantarları da ek ederek karıştırmaya devam edelim.
- Malzemeler güzelce kavrulduktan sonra sıvı kremayı ve peyniri ekleyerek karıştıralım.
- Baharatlarımızı ekleyelim ,tüm materyalleri tekrar karıştırarak 1- 2 dakika kısık ateşte pişirelim.
- Haşlanmış makarnaları da ek ederek güzelce karıştıralım, makarnalarımızı sıcak sıcak servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun😋.
Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






