Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 kase mantar
  • 500 gram tavuk göğüs eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 ml krema
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuklarımızı küp küp doğrayalım, daha sonra soğanımızı tekrar birebir halde küp doğrayalım ,son olarak mantarlarınızı da doğrayalım.
  2. Tencereye bol su alarak kaynamaya bırakalım .
  3. Kaynadıktan sonra içerisine tuzu ekleyelim ve makarnalarınızı ek ederek haşlanmaya bırakalım.
  4. Uygun bir tavaya sıvı yağ alalım, üzerine doğradığımız tavukları ekleyelim ve sotelemeye başlayalım ,mümkün hayli yüksek ateşte daima tavukları karıştırarak süratli bir halde soteleyelim, böylece tavuklar suyunu kaybetmeden pişecektir.
  5. Tavukların rengi dönüp kızarmaya başladıktan sonra doğradığımız soğanı ve mantarları da ek ederek karıştırmaya devam edelim.
  6. Malzemeler güzelce kavrulduktan sonra sıvı kremayı ve peyniri ekleyerek karıştıralım.
  7. Baharatlarımızı ekleyelim ,tüm materyalleri tekrar karıştırarak 1- 2 dakika kısık ateşte pişirelim.
  8. Haşlanmış makarnaları da ek ederek güzelce karıştıralım, makarnalarımızı sıcak sıcak servis tabağına alarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun😋.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahveli Keşkül
Orman Meyveli Tart Tarifi (Videolu)
Kaymaklı Künefe
Yulaflı Fit Pankek
Çikolata Soslu Kurabiye
El Açması Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |