Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr çiğ kadayıf
- 300 gr sade yağ
- 200 gr süt kaymağı
- 1 su bardağı fıstık
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Kaymaklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon damlatılarak 15 dk daha kaynatılır akabinde altı kapatılır.
- Oda sıcaklığında sade yağ kadayıf harmanlanır.
- İkiye bölünür yarısı yağlanmış tepsinin içinde eşit halde yayılır.
- Üzerine kaymak konulur, fıstık serpilir.
- Kalan kadayıf kaymak ve fıstığın üzerine kapatılır, güzelce bastırarak eşit olacak biçimde dümdüz edilir.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli bir formda kızarana dek pişirilir.
- Kızaran kadayıf birinci sıcaklığı çıktıktan sora üzerine ılık şerbet gezdirilir dilimlenir.
- Fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere Afiyet olsun😊.
Kaymaklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








