Kaymaklı Künefe

Kaymaklı Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr çiğ kadayıf
  • 300 gr sade yağ
  • 200 gr süt kaymağı
  • 1 su bardağı fıstık

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 damla limon

Kaymaklı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbeti için su şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon damlatılarak 15 dk daha kaynatılır akabinde altı kapatılır.
  2. Oda sıcaklığında sade yağ kadayıf harmanlanır.
  3. İkiye bölünür yarısı yağlanmış tepsinin içinde eşit halde yayılır.
  4. Üzerine kaymak konulur, fıstık serpilir.
  5. Kalan kadayıf kaymak ve fıstığın üzerine kapatılır, güzelce bastırarak eşit olacak biçimde dümdüz edilir.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli bir formda kızarana dek pişirilir.
  7. Kızaran kadayıf birinci sıcaklığı çıktıktan sora üzerine ılık şerbet gezdirilir dilimlenir.
  8. Fıstık ile süslenir yemeye hazır deneyeceklere Afiyet olsun😊.

Kaymaklı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mıhlama
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kürdanlarda Mini Pankek
Beyaz Lahana Turşusu (Ertesi Gün Tüketebileceğiniz Pratik Tarifler)
Brokoli Salatası
Pratik Pasta (Tavada Pişen Kekiyle)
Gelin Pastası
Kivi Pancakes
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet