Kahveli Keşkül

Kahveli Keşkül Tanımı İçin Malzemeler

Alt taban için;

  • Yarım paket kedi dili
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı granül kahve

Muhallebi için;

  • 5 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 4/5 yemek kaşığı ince çekilmiş çiğ badem
  • 4/5 yemek kaşığı hindistan cevizi

Üzerine;

  • Tarçın

Kahveli Keşkül Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bademleri ıslatalın sıcak suda 15 dakika bekleterek kabuklarını soyup rondadan geçirin.
  2. Tencereye atıp üzerine şeker, nişasta ,hindistan cevizli ve süt ek edilerek karıştırıp ocağa alalım.
  3. Karıştırarak kaynatalım.
  4. 1 yemek kaşığı margarin ekleyerek öbür hazırladığımız süt granül kahveli karışıma kedi lisanlarını bastırarak kasenin tabanına koyalım.
  5. Üzerine muhallebiden dökelim, muhallebi bitene kadar birebir süreci yapalım, üzerine tarçın serpelim afiyet olsun.

Kahveli Keşkül Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kabarmalara Doymayan Pandispanya
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kahveli Smothie
Ev Usulü Tire Köfte
Makarna Sosu ( Lezzet Bombası )
Remouladeli Patates Salatası – Gerçek Bir Klasik!
Spoonfull
Kuskus Salatası
Hdabla | © 2025 |