Kremalı Borcam Pastası
Kremalı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- 1,5–2 su bardağı süt
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Kremalı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki yapmadan evvel muhallebisi için krem şanti ve vanilya hariç tüm materyalleri bir tencereye koyup kıvam alana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra bir kenara koyup soğumasını bekleyelim.
- Soğuduktan sonra şantiyi ve vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Ardından keki için yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 4-5 dakika çırpalım.
- Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim.
- Yağlamış olduğumuz fırın tepsisine kek harcını döküp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kekin üstüne 5 dakika sonra kürdanla delikler açalım sütü eşit bir formda dökelim ve yeterlice soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kekin üstüne muhallebiyi dökelim.
- En üst kısma ben hindistan cevizi döktüm (çok yakışıyor).
- Dolapta en az 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 🥰.
Kremalı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















