Waffle Tarifi

Waffle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için;
- Benmari adabı eritilmiş sütlü çikolata
- Çilek muz
Süslemek için;
- Beyaz çikolata
- File antep fıstığı
Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpılır ve üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hafif akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
- Waffle ya da tost makinesini kızdırın ve yağlayın.
- Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar dökün.
- Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, ortalarda denetim ederek pişirme sürecini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
- Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffle’ları servis tabağına alın.
- Benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı, wafılın her yerine kaşıkla yayarak sürelim.
- Çilek ve muz dilimleri ekleyip üzerine benmari tarzı eritilmiş sütlü ve beyaz çikolatadan ekleyerek antep fıstığı serpiştirip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



