Waffle Tarifi

Waffle Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1,5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine sürmek için;

  • Benmari adabı eritilmiş sütlü çikolata
  • Çilek muz

Süslemek için;

  • Beyaz çikolata
  • File antep fıstığı

Waffle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri rengi açılıp, köpürene kadar çırpılır ve üzerine süt, kabartma tozu, vanilin, un, tuz ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin. Hafif akışkan kıvamlı bir harç elde edin.
  2. Waffle ya da tost makinesini kızdırın ve yağlayın.
  3. Hazırladığınız harçtan bir kepçe kadar dökün.
  4. Makinanın kapağını kapattıktan sonra orta ısıda, ortalarda denetim ederek pişirme sürecini gerçekleştirin. Hazırladığınız waffle karışımı bitene kadar birebir süreci tekrarlayın.
  5. Renk alıp, dışı çıtır içi daha yumuşak kıvamda kalarak pişen waffle’ları servis tabağına alın.
  6. Benmari yöntemi eritilmiş çikolatayı, wafılın her yerine kaşıkla yayarak sürelim.
  7. Çilek ve muz dilimleri ekleyip üzerine benmari tarzı eritilmiş sütlü ve beyaz çikolatadan ekleyerek antep fıstığı serpiştirip, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Waffle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Nefis Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nuraniye Mezesi
Köz Domates Çorbası
Bal Kabağı Çorbası (Bebekler İçin)
Çiğ Köfte Tadında Mercimekli Köfte
Bolibonlu Kurabiye
Mayasız Sıvı Yağlı Dereotlu Poğaça (Videolu)
Hdabla | © 2025 |