Mandalina Jelli Muhallebi

Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kaşık margarin

Jel için :

  • 8-10 adet mandalina
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası

Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için uygun bir tencere alalım.
  2. Daha sonra tüm malzemeyi birleştirelim ve pişinceye kadar karıştıralım.
  3. Krem şantiyi ekleyelim ve mikser yardımı ile tüm karışımı güzelce pürüzsüz bir hale getirelim.
  4. Pişen karışımı uygun kaselere ek edelim ve üzerinin kabuk tutmasını beklerken mandalina jelimizi hazırlayalım.
  5. Bir sıkacak yardımı ile mandalina suyumuzu elde edelim ve uygun tencereye alalım.
  6. Nişastasını da ekleyip pişirelim. Ben şeker kullanmadım siz isterseniz iki yemek kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz.
  7. Jelimizi de ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Deneyen herkese afiyet olsun.

Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tırtıl Kurabiye (Fıstık Ezmeli)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Dominos Benzeri, Focaccia Yorumu)
Lotuslu Cookie
Dr. Oetker Pastası
Yaban Mersinli Kefir Smoothie
Antepfıstıklı Aypare
Karamelize Kestane Şekeri
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet