Mandalina Jelli Muhallebi

Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 kaşık margarin
Jel için :
- 8-10 adet mandalina
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için uygun bir tencere alalım.
- Daha sonra tüm malzemeyi birleştirelim ve pişinceye kadar karıştıralım.
- Krem şantiyi ekleyelim ve mikser yardımı ile tüm karışımı güzelce pürüzsüz bir hale getirelim.
- Pişen karışımı uygun kaselere ek edelim ve üzerinin kabuk tutmasını beklerken mandalina jelimizi hazırlayalım.
- Bir sıkacak yardımı ile mandalina suyumuzu elde edelim ve uygun tencereye alalım.
- Nişastasını da ekleyip pişirelim. Ben şeker kullanmadım siz isterseniz iki yemek kaşığı kadar şeker ilave edebilirsiniz.
- Jelimizi de ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Deneyen herkese afiyet olsun.
Mandalina Jelli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
