Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Metodu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı 200 ml
- 3 adet yumurta
- 160 gram toz şeker (1 su bardağı)
- 200 ml süt (1 su bardağı)
- 110 gram un (1 su bardağı)
- 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı toz şeker (200ml)
- 200 ml süt (1 su bardağı)
- 100 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
Üzeri için:
- Hindistan cevizi yahut dövülmüş fıstık
Pastane Yolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika boyunca beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Homojen bir kıvam alınca borcamı yağlayıp karışımı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Sos gereçlerini tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynayınca altını kapatalım.
- Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyelim.
- Hazırladığımız sosu kekin üzerine gezdirelim ve birkaç saat bekletelim.
- Dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun!.
Pastane Yöntemi Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












