Pastane Usulü Islak Kek

Pastane Metodu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

1 su bardağı 200 ml

  • 3 adet yumurta
  • 160 gram toz şeker (1 su bardağı)
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 110 gram un (1 su bardağı)
  • 200 ml sıvı yağ (1 su bardağı)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 1 su bardağı toz şeker (200ml)
  • 200 ml süt (1 su bardağı)
  • 100 ml sıvı yağ (yarım çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi yahut dövülmüş fıstık

Pastane Yolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika boyunca beyazlaşıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Homojen bir kıvam alınca borcamı yağlayıp karışımı dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  5. Sos gereçlerini tencerede karıştırıp kaynayana kadar pişirelim.
  6. Kaynayınca altını kapatalım.
  7. Pişen kekin birinci sıcaklığı çıkınca dilimleyelim.
  8. Hazırladığımız sosu kekin üzerine gezdirelim ve birkaç saat bekletelim.
  9. Dilediğimiz üzere süsleyip servis edelim. Afiyet olsun!.

Pastane Yöntemi Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Tahinli Cevizli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Krep Pasta
Beyaz Lahana Salatası
Gavurdağı Salatası
Et Kavurma Tarifi
Mahluta Çorbası
Hdabla | © 2025 |