Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Alt taban için:
- 2 tane orta uzunluk bostan patlıcanı
- 6 tane orta uzunluk kırmızı kapya biber
- Biraz tuz
Et sote için:
- yarım kilogram kadar kırmızı et
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 5 tane orta uzunluk yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 2 tane orta uzunluk domates
- Tuz
- Karabiber
Üzerine gezdirmek için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcan ve kapya biberler közlenir. İster fırında isterseniz de ocağınızın üstünde yapabilirsiniz. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabukları soyulup çok küçük olmayacak biçimde doğranır. Biraz tuz ve biraz karabiber eklenip karıştırılır.
- Kırmızı et küp küp doğranıp pişirilir üzerine soğan biber sarımsak eklenip 5-6 dakika sotelenir. Daha sonra kabukları soyulup küp küp doğranan domatesler eklenir bir 5 dakikada o formda pişirilip ocaktan alınır.
- Orta uzunluk fırın tepsisine közlediğimiz patlıcan biber karışımı yayılır onun üzerine istikrarlı bir formda et sote yayılır ve fırına verilip 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. Üzerinin yanmamasına dikkat edin ben paklık yaparken bir tık geçirmişim😰.
- Fırından alınan kebabın üzerine 2 yemek kaşığı yakılmış tereyağı gezdirilir. Tereyağı eriyince çabucak ocaktan almayın 2-3 dakika daima karıştırarak biraz yanıp kokusunun çıkmasını sağlayın.
- Kebabımız hazır. İster pilav ile isterseniz lavaş ile tüketebilirsiniz. Bizim şansımızdan fırınımızda lavaş kalmamış bugün. Denemek isteyenlere afiyet olsun şimdiden☺️.
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















