İrmik Topları

İrmik Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 8 yemek kaşığı  toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • Yarım yemek kaşığı katı yağ
  • 1 kutu krem şanti
  • Paket vanilya

Süslemek için;

  • 1 paket hindistan cevizi
  • Bonibon

İrmik Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,irmik ve şekeri tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz ve vanilya ile katı yağı katıp yağ eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  3. Soğuduktan sonra içerisine toz halinde krem şantiyi katıp karıştırıyoruz.
  4. Bir kaba su koyup her iki elimizi de suya batırıp irmikten modüller alıyoruz ve yuvarlıyoruz.
  5. Hindistan cevizine bulayıp üzerlerine birer tane bonibon koyup dolaba koyuyoruz ve en az 2 saat beklettikten sonra servis ediyoruz.

İrmik Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Fırında Makarna (Osmanlı Mutfağı)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Sebzeli Pilav
Yarmalı Yeşil Mercimek Çorbası
Trakya Kapama (Tavuklu)
Tarçınlı Kurabiye
Fırın Sütlaç
Cevizli Zeytin Salatası
Hdabla | © 2025 |