Köz Meze

Köz Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • Süzme yoğurt
  • Tuz
  • Sarımsak

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Nane
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Köz Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcan közlenir ( ben yazın közletyp buzluğa atmıştım o halde kullandım).
  2. Közlenen biber ve patlıcan küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır.
  3. Üzerine yaklaşık bir kase kadar ya da zevkinize nazaran süzme yoğurt ve tuzu eklenir.
  4. 2 diş sarımsak ezilerek eklenir.
  5. Karıştrılır ve servis tabağına alınır.
  6. Üzerine bir sos tenceresinde ceviz yağ ile bir dakika kavrulur ocak kapatılır ve baharatları eklenir.Mezenin üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun 😋

Köz Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Lahana Sarma Tarifi – Pratik Ve Lezzetli! (Videolu)
Anne Kurabiyesi
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)
Kolay Tiramisu ( Kedidili Bisküvili)
Sebzeli Tavuk Haşlama
Bebeklere Pırasa Yemeği
Hdabla | © 2024 |