Köz Meze

Köz Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 3 adet kapya biber
- Süzme yoğurt
- Tuz
- Sarımsak
Üzeri için:
- Ceviz
- Nane
- Toz kırmızı biber
- Pul biber
- Zeytinyağı
Köz Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biber ve patlıcan közlenir ( ben yazın közletyp buzluğa atmıştım o halde kullandım).
- Közlenen biber ve patlıcan küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır.
- Üzerine yaklaşık bir kase kadar ya da zevkinize nazaran süzme yoğurt ve tuzu eklenir.
- 2 diş sarımsak ezilerek eklenir.
- Karıştrılır ve servis tabağına alınır.
- Üzerine bir sos tenceresinde ceviz yağ ile bir dakika kavrulur ocak kapatılır ve baharatları eklenir.Mezenin üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun 😋
Köz Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

