Köz Meze

Köz Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet kapya biber
  • Süzme yoğurt
  • Tuz
  • Sarımsak

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Nane
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber
  • Zeytinyağı

Köz Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biber ve patlıcan közlenir ( ben yazın közletyp buzluğa atmıştım o halde kullandım).
  2. Közlenen biber ve patlıcan küçük küçük doğranır ve derin bir kaba alınır.
  3. Üzerine yaklaşık bir kase kadar ya da zevkinize nazaran süzme yoğurt ve tuzu eklenir.
  4. 2 diş sarımsak ezilerek eklenir.
  5. Karıştrılır ve servis tabağına alınır.
  6. Üzerine bir sos tenceresinde ceviz yağ ile bir dakika kavrulur ocak kapatılır ve baharatları eklenir.Mezenin üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun 😋

Köz Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Kuru Domates Mezesi
Glutensiz Fit Pratik Doyurucu Kahvaltı
Kedidilli Triliçe
Tarçınlı Kek (Videolu)
Vişne Dolgulu Çikolatalı Kup (Videolu)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet