Sebzeli Tavuk Haşlama

Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet kemiksiz tavuk incik
- 3-4 adet orta uzunluk patates
- 2-3 adet orta uzunluk havuç
- 2-3 adet orta uzunluk soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 4-5 su bardağı su
- Zeytinyağı
- Nane
- Tuz
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin ve havucun kabukları soyulur. Küp küp doğranır.
- Soğan ve sarımsak küçük küçük doğranır.
- Uygun bir tencerede zeytinyağı ile soğan ve sarımsak biraz kavrulur.
- Kemikleri ve derisi alınmış tavuk incik kuş başından biraz büyük olacak formda doğranır.
- Doğradığımız tavuklar tencereye alınır ve soğanlar ile birlikte biraz daha kavrulur.
- Patates ve havuçlar da ek edilir.
- En son su ve tuz da ek edilir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir.
- Tavuklar ve sebzeler pişince nane de eklenir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Sebzeli Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








