Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik)

Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (bir adedinin sarısı üzeri için)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3, 5 su bardağı un
İçi için;
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı pekmez
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına un hariç öteki tüm materyalleri alıp karıştıralım.
- Azar azar un eği yaparak yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Yoğurdunuz hamuru toparlayıp üzerini pak bir poşetle örtelim 15 dakika kadar dinlendirelim.
- Dinlenen hamurdan benden daha küçük modüller alıp elimizde yuvarlayalım yeniden elimizde bastırarak açalım.
- Yine elimizde bastırarak açalım içine peynir koyup d halinde kapatalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız poğaçaları yerleştirelim üzerine elinizde hafif bastıralım.
- Yumurta pekmez ve sıvı yağ karıştırıp fırça yardımı ile poğaçaların üzerine sürelim çatalla çizikler yapalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirelim birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Püf noktaları:
1. Muhakkak yumuşak bir hamur yoğurmaya itina gösterin.
2. En az 6-7 dakika yoğurun.
3. Selin sıcaklarınız kek kurabiye pişirdiğiniz sıcaklıktan daha yüksek olsun ki poğaçalar kurumadan puf yumuşak pişsin.
Mayasız Pamuk Poğaça (Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











