Kokoş Mini Pasta

Kokoş Küçük Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıcak su (kaynar değil)
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
Pastacı kreması için;
- 1 lt süt
- 3 kaşık un
- 3 kaşık nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket krem şanti
Üzeri için:
- Krem şanti
- Toz fıstık
- Pirinç fındık
Kokoş Küçük Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyaz ve sarılarını başka ayrı kaplara kıralım. Üzerine şekeri paylaştıralım. Yumurta beyazını şekerle birlikte krem şanti kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.
- Yumurta sarılarını şekerle yeterlice karışana kadar mikserle çırpalım, üzerine suyu yavaş yavaş ek ederek çırpmaya devam edelim ve tüm kuru gereçleri ek edip spatula ile yeterlice karıştıralım.
- Çırptığımız yumurta beyazını da 2-3 seferde yavaş yavaş karıştırarak ek edelim.
- Yağlı kağıt serili dikdörtgen tepsiye yayalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fanlı ayarda 15-16 dk pişirelim (benim fırınımdaki mühlet bu, her fırın farklıdır).
- Kek büsbütün soğuduktan sonra eşit karelere bölelim. Her bir kareyi ortadan yatay ikiye keserek 2 kat olarak ayıralım yani iki katlı kare kek dilimleri elde etmiş oluyoruz (büyük pandispanya yaptığımızda katlarına ayırmak için kestiğimiz gibi).
- Arasına pastacı kreması, kremşanti, pasta kreması, soğuk krema vs. dileğinize nazaran bir kremadan 1 yemek kaşığı güzelce sürüp meyve dilimi ek edelim (benim tercihim genelde muzdur).
- Pastacı kreması yapacak olanlar için; 1 lt süte, 3 kaşık un, 3 kaşık nişasta, 1 su bardağı şeker, 1 yumurta sarısı ekleyip yeterlice karıştırıyoruz.
- Sonra ocağı açıp orta ateşte kaynayana kadar pişiriyoruz (bu kademede krema soğuyana kadar, kremanın üzerine temas edecek biçimde streç yada buzdolabı poşeti koyarsanız, kremanın üzeri kabuk tutmaz) krema büsbütün soğuduğunda içine 1 paket toz krem şanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.
- Elimizdeki kare kek dilimine kremayı sürüp meyvesini koyalım ve üstüne kapak olarak kestiğimiz kek dilimini kapatalım, bu formda elimizdeki tüm kekleri bitirelim ve süslemeye geçelim..
- Kenarlarını ben fındık/ fıstık kaplamalı yaptığım için, hazırladığım küçük pastaların kenarlarını sıvama sürecini, içine kullandığım kremadan gelişi hoş ince bir katmanla yapıyorum, burada ki maksat fındıklar rahat yapışsın.
- Daha sonra kenarlarını pirinç fındıklara bulayıp tepsiye diziyorum. Ortasına kullandığım kremadan 1 tatlı kaşığı kadar 4 bir yanına sürelim, çok düzgün olmasına gerek yok zira üzeri tam fındık ile kaplanacak, elimizle 4 kenarını kırık fındık modüllerine bandıralım..
- Hepsi için birebir süreci yaptıktan sonra en üstünü süslemeye sıra geliyor. Bu kısım büsbütün sizin hayal gücünüze kalmış, elinizdeki gereçler ile dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Ben kremşanti ile etrafını sıkma torbası kullanarak süsleyip kalan iç kısmına da fındık, toz fıstık, çikolata üzere gereçlerle süslüyorum..
- Sadece ganaj yapıp dökseniz bile harika olur.
- 1 paket kremayı ocakta ısıtıp (kaynatmıyoruz) içine 80 gram sütlü çikolata ekletip uygunca karıştırarak eritiyoruz ve soğumaya yakın keklerin en üstüne sürüyoruz.
Afiyet, şifa olsun.
Kokoş Küçük Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




