Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut

Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet enginar
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet soğan
- Yarım limon suyu
- 1 fincan zeytin yağı
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- 1 su bardağı su
Üzerine;
- Bir tutam dereotu
Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye soğanı doğrayıp zeytinyağ ek edip ocağa alıp kavurup enginarı ekliyoruz .
- Enginar biraz yağ ve soğan ile biraz lezzetlendirin.
- Nohutu ilava ek edip onlarda biraz kavuruyoruz .
- Tuz ,limon suyu, karabiber ,kimyon ek edip suyunu ekleyip kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine dereotu serpiyoruz afiyet olsun.
Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



