Pastaban Tiramisu

Pastaban Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet hazır pastaban ( kakaolu tercih ettim)
  • Yarım kg süt ( 2. 5 su bardağı)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 3.5 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 100 gram labne ( yarım paket )

Üzeri için;

  • Kakao

Islatmak için;

  • Yarım su bardağından birazcık fazla sıcak su
  • 3 ü 1 ortada hazır kahve

Pastaban Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için; süt, un, şeker, yumurta uygunca çırpılır ve ocağa alınır daima karıştırılır, kıvama gelince ocaktan alınır.
  2. İlk sıcaklığı çıkıp biraz ılıyınca labne eklenir düzgünce çırpılır.
  3. Diğer yandan hazır pastaban hazırlanıp ılıyan kahve ile ıslatılır.
  4. Arasına güzelce ılıyan kremanın yarısı ek edilir.
  5. Pastabanın öteki tabanı üzerine kapatılır ve kalan kahve ile ıslatılır ve kalan krema her yerine kapatacak biçimde dökülür, düzeltilir.
  6. Üzerine süzgeç ile kakao serpiştirilir, 2-3 saat dinlendirilir.

Pastaban Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Etli Bulgur Pilavı (Köy Tadında)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tiramisu
Borcamda Tavuk Kebap
Zencefilli Shot
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Pişmeyen Buzluk Kurabiyesi
Kırıkkale Usulü Dönderme (Yöresel)
Hdabla | © 2025 |