Klasik Revani

Klasik Revani Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Bolca hindistan cevizi

Klasik Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbetimiz soğuk olmalı. Şeker ve suyu tencereye alalım.
  2. 20 -25 dakika kısık ateşte kaynatıp limon suyunu ek edip soğumaya bırakalım.
  3. Keki için ,yumurta ve şekeri uygunca çırpalım yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip tekrar çırpalım.
  4. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip karıştırın.
  5. Yağlanmış fırın tepsisine boşaltalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti dökelim.
  8. Şerbeti çekince dilimleyip üzerine çokça hindistan cevizi serpelim.
  9. Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Klasik Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mısır Ekmeği
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli El Açması Kolay Börek (Videolu)
Yaban Mersinli Cheesecake
Altın Renkli Muffin
Ramazan Pidesi
Fırında Hindi Ve İç Pilav
Ekşili Kuru Patlıcan Dolması
Hdabla | © 2025 |

betcio tempobet tempobet onwin matadorbet