Klasik Revani

Klasik Revani Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Bolca hindistan cevizi
Klasik Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimiz soğuk olmalı. Şeker ve suyu tencereye alalım.
- 20 -25 dakika kısık ateşte kaynatıp limon suyunu ek edip soğumaya bırakalım.
- Keki için ,yumurta ve şekeri uygunca çırpalım yağ, yoğurt ve irmiği ekleyip tekrar çırpalım.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı da ek edip karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine boşaltalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp birinci sıcaklığı çıktığında soğuk şerbeti dökelim.
- Şerbeti çekince dilimleyip üzerine çokça hindistan cevizi serpelim.
- Dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Klasik Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
