Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket yaş maya( kuru maya da olur )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- Un (hamur yumuşak olmayacak çok sertte olmayacak )
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- Büyükse 2 küçükse 4 adet kuru soğan
- 4 adet yeşil köy biberi
- 3 adet kapya biber
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üstü için;
- Tereyağ
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pidemizi yapmaya hamurunu yoğurmayla başlıyoruz,tüm materyalleri koyup ele yapışmayacak ve yumuşak olmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamuru dinlemesi için üstünü kapatıp hafif sıcak bir yere alıyoruz.
- İç harcı için,kıymayı uygun bir tencerede kavuruyoruz,kavrulan kıymamıza sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğan ve biberleri ek ediyoruz,baharat ve salçasını da koyup biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
- Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopararak elimizle yuvarlıyoruz,her bezeyi görseldeki üzere açarak tepsiye yerleştiriyoruz.
- Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurlara iç harcından koyup yandanlardan kapatıyoruz.
- Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,fırından çıkarttığımız pidelerin üzerine sıcak sıcak tereyağ sürüyoruz.
Not:pidelerin daha yumuşak olması için her pideyi fırından çıkarttıktan sonra pideleri koyduğumuz tabağa poşet yada kapat kapatınız ki pideler yumuşasın.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun….
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











