Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 paket yaş maya( kuru maya da olur )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Un (hamur yumuşak olmayacak çok sertte olmayacak )

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • Büyükse 2 küçükse 4 adet kuru soğan
  • 4 adet yeşil köy biberi
  • 3 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Üstü için;

  • Tereyağ

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pidemizi yapmaya hamurunu yoğurmayla başlıyoruz,tüm materyalleri koyup ele yapışmayacak ve yumuşak olmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Yoğurduğumuz hamuru dinlemesi için üstünü kapatıp hafif sıcak bir yere alıyoruz.
  3. İç harcı için,kıymayı uygun bir tencerede kavuruyoruz,kavrulan kıymamıza sıvı yağ ve ince ince doğradığımız soğan ve biberleri ek ediyoruz,baharat ve salçasını da koyup biraz daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
  4. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopararak elimizle yuvarlıyoruz,her bezeyi görseldeki üzere açarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  5. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurlara iç harcından koyup yandanlardan kapatıyoruz.
  6. Önceden 250 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz,fırından çıkarttığımız pidelerin üzerine sıcak sıcak tereyağ sürüyoruz.

Not:pidelerin daha yumuşak olması için her pideyi fırından çıkarttıktan sonra pideleri koyduğumuz tabağa poşet yada kapat kapatınız ki pideler yumuşasın.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun….

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kız Pastası
Kıymalı Pide
Öğlen Oturması
Kıymalı Burrito
Kabak Tatlısı
Çıtır Börek (Buzluğa Koyabilirsiniz)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet