Susam Benekli Kurabiye

Susam Benekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • ️200 gram tereyağı
  • ️1 adet yumurta
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri
  • ️1 su bardağı nişasta
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya
  • ️2,5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

Susam Benekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç öbür materyalleri yoğurma kasesine alalım materyalleri karıştıralım.
  2. Son olarak unu denetimli ekleyerek yumuşak kovmalı hamur elde edelim.
  3. Hamurdan cevizden daha küçük modüller koparıp pişirme kâğıdı serdiğimiz tepsimize dizelim.
  4. Tümüne form verdikten sonra susama batırıp tekrar yuvarlayıp az ölçü yassılaştıralım.
  5. Önceden ısınmış 180 derecede fırınımızda 20 dk pişmeye bırakalım.

Tarifi deneyenler fotoğraf göndermeyi unutmayın 🤗.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🥰.

Daha fazlası için instagram ve youtube nefis. Maceralarım yazarak ulaşabilirsiniz. 🥰.

Susam Benekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Üzümlü Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büyük Tepside Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
Mayalama Yöntemi Tereyağ
Etli Pide / Kaşarlı Pide
Kuymak (Muhlama)
Üzümlü Kurabiye
Petibör Bisküviyle Portakallı Cheesecake
Hdabla | © 2025 |