Kıvamlı Şehriye Çorbası

Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (ben biber salçası kullandım)
- 70 gram tereyağı
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Tuz
- Kırmızı biber
- Nane
- Fesleğen
- 1 buçuk litre kadar su
Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayalım.
- Tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Un ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kırmızı toz biberi ve salçayı ekleyip karıştıralım.
- Şehriye ve suyunu ekleyelim.
- Kaynayana kadar karıştıralım.
- Son olarak tuz ve nane ekleyelim, kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirelim.
Not: et yahut tavuk suyu kullanırsanız daha lezzetli olur.
Kıvamlı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



