Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tarif Peynirli Puf Börek

Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tanım Peynirli Puf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 6 tane taze yufka
- Yufkalar
Islatmak için;
- 1 su bardağından 2 parmak eksik su
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
İçi için;
- 150 kaşar
- 200 gram beyaz peynir
Üzerinin sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
- 1 şişe soda
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tanım Peynirli Puf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle peynirlerimizi rendeleyelim.
- Yufkalarımızı bir adedini masaya serip, yarısını sıvı yağla suyla karıştırıp, yufkanın yarısını fırça yardımıyla çokça sürelim. Kuru tarafı ıslak tarafın üstüne kapatalım, tekrar çokça sosundan sürelim.
- Yufkanın ortasından kesip, başka kesimleri ikiye keselim. Toplam 4 modül elde ediyoruz.
- Bir kesimini sigara böreği üzere peynirimizi ortasına koyup kenarlarını kapatmadan sarıp, uç kısmına gelince sosu fırçayla sürüp, gül böreği biçimini verip yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
- Bütün böreklerimizi sarıp, birbirine yapışık halde dizelimki açılmasın.
- Bütün börekleri sardıktan sonra üzeri için hazırlamış olduğumuz sodalı sosumuzu bütün böreklerin üzerine dökelim. Üzerine streç geçirip 6 yahut 7 saat buzdolabında bekletelim. Akşamdan yapıp sabahta pişirebilirsiniz.
- 7 saatin sonunda böreklerimizi dolaptan alıp, karşıt çevirip hepsini birleşik bir halde tekrar dizelim.
- Üzeri için; yumurta sarısı sürüp, 180 derecelik ısınmış fırında üzeri kızarana dek pişirelim.
Sahur İçin Kaçırılmayacak Bir Tanım Peynirli Puf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







