Kısır
Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kısırlık (köftelik) bulgur
- 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- Yarım demet maydanoz
- 5 kol taze soğan
- 5 yaprak marul
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Herkese merhaba hanımlar. Öncelikle kısır için köftelik bulgurumuzu uygun bir kapta 2 bardak su ile ıslatalım ve suyu çekmesi için 30 dk dinlendirelim:)
- Suyunu büsbütün çektikten sonra belirtilen ölçüde soğanımızı sıvı yağ da kavuralım üzerine salçamızı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Benim yazdan yaptığım salçam birer ve domates karışık olduğu için direk 3 kaşık olarak koydum sizde yapabilirsiniz. Kavurduktan baharatlarımızın hepsini tuz dahil ek edip karıştılarım ve ocaktan alalım.
- Suyunu çeken bulgurumuza salçamızı ekleyelim karıştıralım.
- Taze soğan, marul ve maydanozu küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyelim. Nar ekşisini ve isteğe nazaran limonumuzu (2 kaşık) ekleyip karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.
Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









