Kısır

Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kısırlık (köftelik) bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 kol taze soğan
  • 5 yaprak marul
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane

Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Herkese merhaba hanımlar. Öncelikle kısır için köftelik bulgurumuzu uygun bir kapta 2 bardak su ile ıslatalım ve suyu çekmesi için 30 dk dinlendirelim:)
  2. Suyunu büsbütün çektikten sonra belirtilen ölçüde soğanımızı sıvı yağ da kavuralım üzerine salçamızı ekleyerek kavurmaya devam edelim. Benim yazdan yaptığım salçam birer ve domates karışık olduğu için direk 3 kaşık olarak koydum sizde yapabilirsiniz. Kavurduktan baharatlarımızın hepsini tuz dahil ek edip karıştılarım ve ocaktan alalım.
  3. Suyunu çeken bulgurumuza salçamızı ekleyelim karıştıralım.
  4. Taze soğan, marul ve maydanozu küçük küçük doğrayıp karışıma ekleyelim. Nar ekşisini ve isteğe nazaran limonumuzu (2 kaşık) ekleyip karıştıralım. Servise hazır afiyet olsun.

Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arnavut Ciğeri Tarifi (Videolu)
Susamlı Revani Tatlısı
Peynirli Pişi-Çiğ Börek
Nefis Reyhan Şerbeti
Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator
Fırın Tadında Tencerede Kanat (2 Kişilik)
Hdabla | © 2025 |