Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 orta uzunluk havuç (isteğe nazaran artırılabilir)
  • 1 orta uzunluk kabak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaklaşık 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
  • Tuz

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları rendeleyin, zeytinyağında tuz ilavesiyle orta ateşte sotelerken suyunu çektirin.
  2. Kabakları rendeleyip suyunu sıkarak havuçların üzerine ekleyin ve birlikte pişirin. Pişen karışımı soğumaya bırakın.
  3. Soğuduktan sonra yoğurt, mayonez ve isteğe nazaran biraz daha tuz ekleyerek karıştırın.
  4. Servis ederken üzerini zeytinyağı ve dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Yoğurtlu Havuç ve Kabak Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Misafirleriniz Çok Şaşıracak Süzme Yoğurt Böreği (Videolu)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Patates Rulo
Ispanaklı Ve Nohutlu Mini Atıştırmalık
Sushi Çiğ Köfte Bol Zeytinyağlı Yağlı En Kolay
Manisa’nın Top Topu Çorbası
Hayal Kek
Çikolata Soslu Meyveli Waffle
Hdabla | © 2025 |