Susamlı Revani Tatlısı

Susamlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1’5 su bardağı irmik
- Aldığı kadar un
Şerbeti için:
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Limon
Susamlı Revani Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti üzerine koyup soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bir kaba yumurta ve şekeri alıp yeterlice çırpıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ,yoğurt ,kabartma tozu ve vanilyalı ekleyip çırpıyoruz.
- En son irmiği ve unu ekliyoruz ,puding kıvamını elde ediyoruz.
- Yağlanmış tepsiye döküp üzerini susamla süsleyip 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz .
- Ilımış olan şerbeti birinci sıcaklığı çıkmış olan irmiğimize döküp dinlendiriyoruz. Afiyet olsun 🥰.
Susamlı Revani Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


