Kıbrıs Tatlısı

Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 1,5 su bardağı galeta unu
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
- 1,5 su bardağı ceviz kırığı
- 1 paket kabartma tozu
- Kreması için; 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su (600 ml)
- 1 paket vanilya
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için tencereye su ve şekeri alarak karıştıralım. Akabinde şerbetimizi 15 dakika kadar kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan şerbetimizin altını kapatalım ve içerisine vanilyayı ekleyerek güzelce karıştıralım. şerbetimizi soğuması için bekletelim.
- Tatlımızın kreması için uygun bir tencereye sütü alalım. Üzerine toz şeker ve nişastayı ekleyerek karıştıralım, yoğunlaşıp göz göz olana kadar kremamızı pişirelim.
- Pişen kremamızı ocaktan alalım ve ılıması için bekletelim. Ilıdıktan sonra içerisine krem şantimizi ve vanilyayı ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Ardından sıvı yağ, kabartma tozu ekleyerek tekrar mikserle çırpalım. Son olarak hindistan cevizi, galeta unu ve ceviz kırığı ek ederek spatulayla şöyle bir karıştıralım.
- Tabanını yağladığımız büyük uzunluk dikdörtgen borcama hazırladığımız kek hamurunu boşaltalım. Bir spatula yardımıyla hamuru borcamın her yerine eşit halde yayalım.
- Keki evvelce ısıttığımız 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirelim. Fırından aldığımız sıcak kekin üzerine soğuk şerbeti gezdirelim.
- Şerbetini çekip soğuyan kekin üzerine hazırladığımız kremayı da her yerine yayalım. Buzdolabında dinlendirelim.
Kıbrıs Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









