Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek

Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 250 gr karabuğday unu
  • 100 gr mısır unu
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 çay bardağı ayçiçeği ve çekirdek içi
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru maya ılık su ve şeker bir ortaya getirilerek 5 dakika bekletilir.
  2. Yoğurt ve sıvı yağ karıştırılır. Üzerine aktiva hale gelen maya eklenir. Mısır unu ve karabuğday unu azar azar eklenir. Ayçiçeği içi,çekirdek içi, keten tohumu ve ceviz içi eklenir.
  3. Biraz cıvık bir hamur elde edilir. Mayalanması için bir saat bekletilir.
  4. Mayalanan hamur yağ yardımı ile küçük bezeler halinde şekillendirilir ve daha evvelden ısıtılmış 200 derece fırında alt üst pişirilir.
  5. İsteğe bağlı tavada mücver pişiriyor üzere artlı önlü pişirilebilir.

Karabuğday Unlu Gulutensiz Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çörek Otlu, Susamlı Tuzlu Buzluk Kurabiyesi Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Börek Tarifi
Çilekli Kurabiye
Anne Sütlacı
Ev Yapımı Açma Börek
Arabaşı Çorbası
Terbiyeli Tavuk Çorbası
Hdabla | © 2024 |