Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik)

Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, tuz, toz şeker karışıtılır üzerine su ek edilip tel çırpıcı ile yeterlice homojen hale getirilir.
  2. Tava ısıtılır yağ döküp üzerine hazırlamış olduğumuz karışım bir kepçe ek edip alt üst pişirilir.

Not; Ben patatesli kaşarlı yaptım içine siz ne isterseniz konuttaki materyallerle zerzevat olur kıyma olur ,peynir olur, ne varsa ortasına koyup pişerebilirsiniz çay saatlerinde, kahvaltıda günlerde, akşam acıkınca sahurda vs hem meskendeki gereç hemde ekonomik yufka almadan, hamur açmadan şahane bir gözleme tavsiye ederim kesinlikle yapın. ( içine harcı koydukdan sonra kesinlikle spatula ile bastıralım).

Dökme Gözleme (Yufka Yok ,Hamur Açmak Yok Çok Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Buz Gibi Erik Suyu Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Simit Börek
Muzlu Rafine Şekersiz Kek
Kıymalı Yufka Böreği
Doğal Ekmek
Brokolili Mercimek Çorbası
Zahmetsiz Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |