Tavuklu Belen Tava

Tavuklu Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kusbası tavuk göğsü
  • 1 kuru soğan
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tane kapya biber
  • 2 tane domates
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber ,pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 3 kaşık sıvı yağ
  • 1 kasık salça
  • Yarım su bardağı sıcak su

Tavuklu Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuğumuzu yıkayıp küp küp doğrayalım sonra soğanı, sivri biber ve kapya biberi de doğrayıp ekleyelim domatesin kabuğunu soyup onu da doğrayıp içine ekleyelim tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği de ekleyelim.
  2. Tüm materyalleri yeterlice karıştırıp bir borcama alalım üzerine sıvı yağı gezdirelim en son sıcak su ve salçayı da karıştırıp üzerine dökelim.
  3. Yemeğin kurumaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatalım, 180 derece de suyunu çekene kadar pişirelim afiyet olsun.

Tavuklu Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Havuçlu Dereotlu Poğaça
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Yediren Yumurta
Akşam Yemeği Menüsü
Börek
San Sebastian Cheescake (Bu Tariften Vazgeçemeyeceksiniz)
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Airfry/Fırında Somon
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet