Tavuklu Belen Tava

Tavuklu Belen Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kusbası tavuk göğsü
- 1 kuru soğan
- 3 tane sivri biber
- 1 tane kapya biber
- 2 tane domates
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber ,pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 kaşık sıvı yağ
- 1 kasık salça
- Yarım su bardağı sıcak su
Tavuklu Belen Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu yıkayıp küp küp doğrayalım sonra soğanı, sivri biber ve kapya biberi de doğrayıp ekleyelim domatesin kabuğunu soyup onu da doğrayıp içine ekleyelim tuz, karabiber, pulbiber ve kekiği de ekleyelim.
- Tüm materyalleri yeterlice karıştırıp bir borcama alalım üzerine sıvı yağı gezdirelim en son sıcak su ve salçayı da karıştırıp üzerine dökelim.
- Yemeğin kurumaması için üzerini yağlı kağıt ile kapatalım, 180 derece de suyunu çekene kadar pişirelim afiyet olsun.
Tavuklu Belen Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




