Karnabahar Kızartması

Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg karnabahar
- 3 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı un
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Kızartmak için;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel karnabaharları dört beş dakika kadar haşlıyoruz burası değerli karnabaharları çok haşlamıyoruz çatalla denetim edelim denetimli bir biçimde haşlayalım çok fazla haşlanırsa karnabaharlar dağıtılacaktır.
- Haşladığımız karnabaharları süzülmesi için bir süzek içerisine alıp dört 5 dakika kadar bekletiyoruz.
- Bu ortada biz de sosunu hazırlayabiliriz ,bir kase içerisine üç adet yumurtamızı kıralım, içerisine tuz ,pulbiber, karabiber ekleyerek çırpalım .
- Haşlayıp suyunu süzdürdüğümüz karnabaharları evvel yumurtaya batıralım ,ardından un bulayarak kızgın yağda kızartalım .
- Dilerseniz yanına sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


