Yufka Böreği

Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 lı 1 paket yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pulbiber

İçi için :

  • 1 kase beyaz peynir
  • 1 kase az yağda pişmiş ıspanak
  • 3 tane taze soğan
  • Tuz

Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben ıspanağı evvelden yapıp buzluğa atmıştım çıkardım buzunu çözdüm.
  2. Onun üzerine beyaz peyniri ekledim, taze soğanı doğradım ekledim, çok az tuz ve biberi atıp kenara aldım.
  3. Başka bir kapta yoğurdu yumurtayı, zeytinyağını ve 1 şişe maden suyunu ekleyip çırptım. Tekrar çok az tuz ekledim. Kenara aldım.
  4. Yufkaların 3 adedini rulo yapıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz.
  6. Üzerine sostan bir kaç kaşık gezdiriyoruz.
  7. Sonra iş harcını yayıyoruz ve 1 yufkayı daha şeritler halinde kesip onu da harcın üstüne yayıyoruz.
  8. En son kalan 1 yufkayı iri modüller halinde en üste açıyoruz.
  9. Kalan sosu döküyoruz yayıyoruz.
  10. İstediğiniz üzere kesip 180 derece fansız fırında 30-35 dk denetimli olarak pişiriyoruz.
  11. Fırından fırına değişiklik gösterebilir altını çiğ bırakmadan denetimli olarak pişirelim.

Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabaklı Krakerler (Videolu)
Vanilyalı Keşkül Üzeri Hindistan Cevizi Tozu
Tam Kıvamında Mercimek Köftesi
Kekli Kadayıf Tatlısı
Çıtır Çıtır Patates Kızartması (Birde Böyle Deneyin)
Susamlı Pekmezli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |