Yufka Böreği

Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 6 lı 1 paket yufka
- 2 adet yumurta
- 1 şişe maden suyu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
İçi için :
- 1 kase beyaz peynir
- 1 kase az yağda pişmiş ıspanak
- 3 tane taze soğan
- Tuz
Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben ıspanağı evvelden yapıp buzluğa atmıştım çıkardım buzunu çözdüm.
- Onun üzerine beyaz peyniri ekledim, taze soğanı doğradım ekledim, çok az tuz ve biberi atıp kenara aldım.
- Başka bir kapta yoğurdu yumurtayı, zeytinyağını ve 1 şişe maden suyunu ekleyip çırptım. Tekrar çok az tuz ekledim. Kenara aldım.
- Yufkaların 3 adedini rulo yapıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yayıyoruz.
- Üzerine sostan bir kaç kaşık gezdiriyoruz.
- Sonra iş harcını yayıyoruz ve 1 yufkayı daha şeritler halinde kesip onu da harcın üstüne yayıyoruz.
- En son kalan 1 yufkayı iri modüller halinde en üste açıyoruz.
- Kalan sosu döküyoruz yayıyoruz.
- İstediğiniz üzere kesip 180 derece fansız fırında 30-35 dk denetimli olarak pişiriyoruz.
- Fırından fırına değişiklik gösterebilir altını çiğ bırakmadan denetimli olarak pişirelim.
Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

