Garnitürlü Enginar Çanağı

Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet kuru soğan
- 1 yahut yarım çay bardağı zeytinyağ
- 1 adet limon suyu
- 1 adet portakal suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Garnitür(patates, havuç, bezelye)
- Enginar çanakları (bu tanımımda 3 çanak kullandım sayısını kendiniz ayarlayın)
- Yarım bağ dereotu
Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Üzerine garnitür ekleyin 5 dakika kadar kavrulsun.
- Enginarlarımızı koyalım😊.
- Limon ve portakalı sıkalım üzerine şekeri bi tatlı kaşığı kadar da sosun içine zeytinyağ döküp karıştıralım ve enginarlarımızın üzerine dağıtarak dökelim.
- En kısık mum ışığı ateşinde yaklaşık 40-45 dakika pişmeye bırakılalım.
- Yemeğimiz piştikten sonra birebir tencerede soğutalım mümkünse sonraki gün üzerine biraz dereotu ve zeytinyağ gezdirerek servis edelim afiyet olsun 😋.
Garnitürlü Enginar Çanağı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



